Categories
Ponovna uporaba

Skrbimo za okolje in reciklirajmo. Tudi torbice!

Onesnaževanje okolje je danes zelo pereča tematika, a žal se še vedno vse premalo ljudi zaveda dejstva, da za okolje skrbimo zelo slabo. Naša smetišča so še vedno prepolna takšnih in drugačnih odpadkov. Na žalost tudi takšnih, ki so še uporabni. Med njimi najdemo tudi veliko rabljenih torbic. Zato so pri Bags&More in Office&More v sodelovanju s Centrom za ponovno uporabo odločno naredili nov korak k čistejšemu okolju.

A še preden pogledamo, kakšne super akcije so se domislili v Bags&More in Office&More, začnimo od začetka. Zaposleni v obeh poslovalnicah so dobro seznanjeni z raziskavami, ki so dale prav osupljive rezultate. Tako naj bi vsak od nas razpolagal z vsaj 5 kg še uporabnih izdelkov na leto, ki žal pristanejo na enem izmed smetišč po Sloveniji. Med temi odpadki lahko najdemo marsikaj: tako odpadne kose pohištva, belo tehniko, male gospodinjske aparate, posodo, kot čevlje, oblačila in seveda tudi takšne in drugačne torbice.

Brez torbic ne gre

Vsi se zavedamo da so torbice obvezen element stilske podobe vsake ženske. Po njih posega tudi vedno več moških. Ne glede na priložnost se v ženski torbici vedno najde prostor za ogledalce, šminko, robček, telefon, ključe in podobno. Torbice vsekakor niso le modni dodatek, ampak imajo tudi pomembno funkcijo, zato so še kako potrebne.

A torbic je lahko hitro preveč

A kaj, ko se zelo hitro zgodi, da ima ženska preveč torbic. Kako tudi ne, saj se za njihov nakup marsikdaj odloči zelo eksplozivno, zato, ker ji  je določena torbica zelo všeč in se vanjo dobesedno zaljubi na prvi pogled. Kljub temu, da je sploh ne potrebuje. Poleg tega so torbice predmeti, ki jih nemalokrat kupimo le za določeno priložnost. Ko odslužijo svojemu namenu, pa nam samo zasedejo prostor v garderobni omari. Zato jih preprosto vržemo stran in pri tem niti ne pomislimo, kako vplivamo na okolje.

Temu so pri Bags&More in Office&More želeli narediti konec

Zato so se letos maja odločili za odlično akcijo z imenom “Staro za novo”. Čemu je bila akcija namenjena? Prav zbiranju rabljenih torbic. Tako so vsi, ki so v katerokoli njihovo galanterijo Bags&more ali papirnico Office&More prinesli rabljeno, a še uporabno in nepoškodovano torbico, za nagrado dobili popust ob nakupu nove torbice.

Kam z rabljenimi torbicami?

Omenili smo že, da je akcija potekala v sodelovanju s Centrom za ponovno uporabo. Glavna naloga Centra je ta, da zbira še uporabljene izdelke, jim podaljša življenjsko dobo ter prepreči, da bi pristali na smetišču. Tako so prav vse torbice, ki so jih v okviru akcije zbrali, odnesli v Center ponovne uporabe. Tam so jih v svoje roke prevzele idej polne in kreativne šivilje, jim spremenile podobo. Kot novi prodajni artikli so se torbice znašle na policah njihove trgovine.

Želimo si še več takšnih akcij!