Teden nezavržene hrane Postani podpornik
150813 grundig FRESH instagram

Podaljšajte svežino z dvojnim hlajenjem

Svežino živilom podaljšate, če se zrak v hladilniku in zamrzovalniku ne meša. Zato bo vaša hrana dlje časa sveža in je ni treba prezgodaj zavreči.

Najbrž se vam je že kdaj zgodilo, da ste nakupili veliko hrane, jo doma postavili v hladilnik, nato pa nejevoljno opazovali, kako hitro se je pokvarila. A razlog ni v živilih slabše kakovosti, temveč v vašem hladilniku.

Za kaj gre? Veliko nove hrane v hladilniku lahko povzroči hiter dvig temperature in hladilnik potrebuje bistveno več časa, da znova vzpostavi idealno temperaturo. Obenem pa veliko energije potrebuje tudi zamrzovalnik, kar še upočasnjuje ohlajanje hladilnega dela.

Zato imajo sodobni hladilniki vgrajena dva ventilatorja za hlajenje: enega za hladilni, drugega za zamrzovalni del.

Dva ventilatorja torej omogočata, da hladilnik hitreje doseže želeno temperaturo, obenem pa tudi preprečujeta mešanje vonjev in poskrbita za pravilno stopnjo vlažnosti v hladilnem in zamrzovalnem delu. Boljši pogoji pomenijo, da ostane hrana dlje časa sveža in tudi na pogled bolj vabljiva. Zato jo boste z večjim užitkom pojedli.

Hladilnik z dvema ločenima sistemoma hlajenja za daljšo obstojnost shranjene hrane lahko spoznate na povezavi: http://www.grundig.com/sl-si/gospodinjski-aparati/hlajenje-in-zamrzovanje/vse.

 

 

Postani podpornik

Pridružite se nam na Tednu nezavržene hrane, kjer bomo v 8 dneh dokazali, da lahko skupaj občutno zmanjšamo količino zavržene hrane, hrani povrnemo spoštovanje ter pomembno prispevamo k izkoreninjenju lakote. 

Želimo, da Slovenija postane prva država, ki se bo družno soočila s tem izzivom in tako postala zgled vsemu svetu.

Za popoln uspeh potrebujemo podporo, pomoč in energijo vseh – tudi vas.

Skupaj nas je že: 365
Postani podpornik
Massimo Bottura

Massimo Bottura

Našo edinstveno iniciativo podpira tudi Massimo Bottura, eden izmed najboljših kuharjev na svetu in začetnik mednarodnega gibanja za manj zavržene hrane Food for Soul. Gibanje s povezovanjem številnih kuharskih mojstrov, dobaviteljev, organizacij in osveščenih posameznikov stremi k ponovnemu vzpostavljanju izgubljenega spoštovanja do hrane ter si prizadeva za pomoč vsem, ki v svetu obilja ostajajo lačni. Massimo Bottura je odločnost pri reševanju tega vse bolj perečega globalnega izziva dokazal s številnimi medijsko odmevnimi dogodki, med katerimi velja izpostaviti kuhanje iz ostankov hrane za obubožane prebivalce favel med olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru ter podobno akcijo na milanskem Expu pred dvema letoma.

  • Polonca J.
    Polonca J.
  • Vojka J.
    Vojka J.
  • Marko V.
    Marko V.
  • Boštjan J.
    Boštjan J.
  • Katarina K.
    Katarina K.
  • Lili P.
    Lili P.
  • Sa B.
    Sa B.
  • dušan j.
    dušan j.
  • Luka M.
    Luka M.
  • Alja K.
    Alja K.
  • Ana M.
    Ana M.
  • Diana H.
    Diana H.