Teden nezavržene hrane Postani podpornik
food in oven

Dodajte današnji še včerajšnjo jed

Včerajšnja jed je lahko današnja priloga. Zato ne zavrzite jedi, ki vam je ostala od prejšnjega dne, temveč jo pogrejte skupaj s sveže pripravljeno jedjo. Za več užitkov in manj zavržene hrane.

V dobri veri, da boste jed pojedli do konca, jo običajno shranite v hladilniku, kjer naj bi počakala do naslednjega dne. A vse prepogosto se zgodi, da nanjo pozabite in jo čez nekaj dni zavržete.

Priročna rešitev je, da staro in novo jed pripravite skupaj. Še najbolj preprost način je, da obe jedi postavite v pečico, kjer se ena speče, druga pa le pogreje, ali pečico nastavite tako, da je ena jed končana prej, druga pa npr. 20 minut kasneje. Novejše pečice namreč omogočajo pripravo dveh jedi hkrati, saj lahko med enim in drugim predelom v pečici nastavite kar do 80°C razlike v temperaturi. Za nameček se arome ne mešajo, tako da vsaka jed ohrani svoj okus in vonj.

Primer kakovostne dvopredelne pečice si lahko ogledate na tej povezavi: http://www.grundig.com/sl-si/gospodinjski-aparati/kuhanje-in-peka/pecice.

 

 

Postani podpornik

Pridružite se nam na Tednu nezavržene hrane, kjer bomo v 8 dneh dokazali, da lahko skupaj občutno zmanjšamo količino zavržene hrane, hrani povrnemo spoštovanje ter pomembno prispevamo k izkoreninjenju lakote. 

Želimo, da Slovenija postane prva država, ki se bo družno soočila s tem izzivom in tako postala zgled vsemu svetu.

Za popoln uspeh potrebujemo podporo, pomoč in energijo vseh – tudi vas.

Skupaj nas je že: 365
Postani podpornik
Massimo Bottura

Massimo Bottura

Našo edinstveno iniciativo podpira tudi Massimo Bottura, eden izmed najboljših kuharjev na svetu in začetnik mednarodnega gibanja za manj zavržene hrane Food for Soul. Gibanje s povezovanjem številnih kuharskih mojstrov, dobaviteljev, organizacij in osveščenih posameznikov stremi k ponovnemu vzpostavljanju izgubljenega spoštovanja do hrane ter si prizadeva za pomoč vsem, ki v svetu obilja ostajajo lačni. Massimo Bottura je odločnost pri reševanju tega vse bolj perečega globalnega izziva dokazal s številnimi medijsko odmevnimi dogodki, med katerimi velja izpostaviti kuhanje iz ostankov hrane za obubožane prebivalce favel med olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru ter podobno akcijo na milanskem Expu pred dvema letoma.

  • Polonca J.
    Polonca J.
  • Vojka J.
    Vojka J.
  • Marko V.
    Marko V.
  • Boštjan J.
    Boštjan J.
  • Katarina K.
    Katarina K.
  • Lili P.
    Lili P.
  • Sa B.
    Sa B.
  • dušan j.
    dušan j.
  • Luka M.
    Luka M.
  • Alja K.
    Alja K.
  • Ana M.
    Ana M.
  • Diana H.
    Diana H.