Teden nezavržene hrane Postani podpornik
151223 grundig IG fridge vegetables2

Adijo, bakterije. Dobrodošla, svežina!

Ko se hladilnik ogreje, se v njem razvijejo pogoji za nastanek bakterij in neprijetnih vonjav. Živila se hitreje pokvarijo in pristanejo v smeteh. Na srečo obstaja odlična rešitev.

Med pogostim odpiranjem in zapiranjem hladilnika ali v primeru, ko ga po večjem nakupu naenkrat napolnimo, lahko pride do dviga temperature v notranjosti. Z višjo temperaturo pa nastanejo boljši pogoji za razvoj bakterij, s tem pa tudi neprijetnih vonjav. Živila se kvarijo hitreje, izgubijo svežino ter postanejo že na videz neprivlačna.

Zato imajo naprednejši hladilniki že vgrajeno posebno rešitev. Gre za inovativno tehnologijo, ki temelji na uporabi ionov. Ioni so naravni delci, ki jih nekateri znanstveniki imenujejo tudi »zračni vitamini«. Njihova pomembna odlika je, da nase vežejo škodljive bakterije in neprijetne vonjave, skupaj z inovativnim načinom prezračevanja pa jih tudi pomagajo odstraniti iz hladilnika. Zato je zrak v notranjosti hladilnika ves čas čist, živila pa ohranjajo svežino dlje časa. Kako prepoznate takšen hladilnik? Preprosto: ko odprete vrata hladilnika v vas ne bo udaril neprijeten vonj.

Hladilnik z opisano tehnologijo lahko spoznate na: http://www.grundig.com/sl-si/gospodinjski-aparati/hlajenje-in-zamrzovanje/vse/gkn-17920-fx.

 

Postani podpornik

Pridružite se nam na Tednu nezavržene hrane, kjer bomo v 8 dneh dokazali, da lahko skupaj občutno zmanjšamo količino zavržene hrane, hrani povrnemo spoštovanje ter pomembno prispevamo k izkoreninjenju lakote. 

Želimo, da Slovenija postane prva država, ki se bo družno soočila s tem izzivom in tako postala zgled vsemu svetu.

Za popoln uspeh potrebujemo podporo, pomoč in energijo vseh – tudi vas.

Skupaj nas je že: 354
Postani podpornik
Massimo Bottura

Massimo Bottura

Našo edinstveno iniciativo podpira tudi Massimo Bottura, eden izmed najboljših kuharjev na svetu in začetnik mednarodnega gibanja za manj zavržene hrane Food for Soul. Gibanje s povezovanjem številnih kuharskih mojstrov, dobaviteljev, organizacij in osveščenih posameznikov stremi k ponovnemu vzpostavljanju izgubljenega spoštovanja do hrane ter si prizadeva za pomoč vsem, ki v svetu obilja ostajajo lačni. Massimo Bottura je odločnost pri reševanju tega vse bolj perečega globalnega izziva dokazal s številnimi medijsko odmevnimi dogodki, med katerimi velja izpostaviti kuhanje iz ostankov hrane za obubožane prebivalce favel med olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru ter podobno akcijo na milanskem Expu pred dvema letoma.

  • Diana H.
    Diana H.
  • Nina Š.
    Nina Š.
  • Izabela K.
    Izabela K.
  • Maša P.
    Maša P.
  • Ines M.
    Ines M.
  • Dominik Š.
    Dominik Š.
  • Alenka A.
    Alenka A.
  • Martin G.
    Martin G.
  • Klavdija T.
    Klavdija T.
  • Matevž Z.
    Matevž Z.
  • Maja K.
    Maja K.