Teden nezavržene hrane Postani podpornik

Spletni piškotki

Na spletnem mestu www.tedennezavrzenehrane.si želimo svojim obiskovalcem vedno zagotoviti aktualne in zanje pomembne informacije. Na podlagi poznavanja, kakšne vsebine obiskovalce zanimajo in kaj pri nas iščejo, lahko ponudimo prave vsebine. Podatkov nikoli ne posredujemo tretjim osebam, prav tako ne spremljamo obiskovalcev kot posameznikov, temveč povsem anonimno.

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta. Nekateri piškotki so nujni za samo delovanje spletne strani, medtem ko se ostali lahko shranijo, če se uporabnik s tem strinja. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Katere piškotke uporabljamo na tej spletni strani?

ime / namen / čas trajanja

 PHPSESSID / Enoličen identifikator uporabnikove seje / Ob zaprtju strani

fbm_ /  Piškotek se uporablja za izboljšanje delovanja Facebook-a. Brez tega bi bilo obveščanje vaših FB prijateljev, kateri podatki so vam všeč in marsikatera druga povezava s FB, nemogoča. / trajni

_gat / Piškotek se uporablja za omejevanje pogostosti zadetkov. / 10 minut

_ga / To naključno ustvarjeno unikatno število se uporablja za izračun podatkov o obisku našega spletnega mesta. / 2 leti

_gid / Spletna analitika. / 10 minut

Zakaj jih potrebujemo?

Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. 

Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Piškotke uporablja večina spletnih strani, saj omogočajo priročen način za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami spletnih uporabnikov. Na podlagi statističnih podatkov o obiskanosti spletne strani, ki jih prav tako omogočajo piškotki, lahko upravljavci spletnih mest ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

 

Več informacij o piškotkih: http://www.moss-soz.si/si/o_raziskavi/piskotki/

Smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov: https://www.iprs.si/novice/detajl/informacijski-pooblascenec-izdal-smerniceglede-uporabepiskotkov/?cHash=5842ad1118a2ae1915f350cc1aa98c22

Izklopi piškotke za Google analitiko.

Če želite piškotke omejiti, izbrisati ali onemogočiti, lahko spremenite nastavitve brskalnika. Glede na brskalnik, ki ga uporabljate, sledite opisanim postopkom:

Mozilla Firefox

Google Chrome

Internet Explorer

Safari

Opera

Beleženje piškotkov spletnega centra www.tedennezavrzenehrane.si na vašo napravo lahko odstranite tukaj.