Teden nezavržene hrane Postani podpornik

Lukova jed iz nezavržene hrane

Luka Jezeršek je pobudnik iniciative Teden nezavržene hrane. Želi pokazati, da je tudi vrhunska pogostitev lahko pripravljena tako, da se ne zavrže ničesar. Pridruži se nam v petek, 26.5., na otvoritvenem dogodku Tedna nezavržene hrane na Pogačarjevem trgu in poizkusi jedi, ki jih bodo po principu nič zavržene hrane pripravil Luka in ostali sodelujoči chefi!

 

Postani podpornik

Pridružite se nam na Tednu nezavržene hrane, kjer bomo v 8 dneh dokazali, da lahko skupaj občutno zmanjšamo količino zavržene hrane, hrani povrnemo spoštovanje ter pomembno prispevamo k izkoreninjenju lakote. 

Želimo, da Slovenija postane prva država, ki se bo družno soočila s tem izzivom in tako postala zgled vsemu svetu.

Za popoln uspeh potrebujemo podporo, pomoč in energijo vseh – tudi vas.

Skupaj nas je že: 354
Postani podpornik
Massimo Bottura

Massimo Bottura

Našo edinstveno iniciativo podpira tudi Massimo Bottura, eden izmed najboljših kuharjev na svetu in začetnik mednarodnega gibanja za manj zavržene hrane Food for Soul. Gibanje s povezovanjem številnih kuharskih mojstrov, dobaviteljev, organizacij in osveščenih posameznikov stremi k ponovnemu vzpostavljanju izgubljenega spoštovanja do hrane ter si prizadeva za pomoč vsem, ki v svetu obilja ostajajo lačni. Massimo Bottura je odločnost pri reševanju tega vse bolj perečega globalnega izziva dokazal s številnimi medijsko odmevnimi dogodki, med katerimi velja izpostaviti kuhanje iz ostankov hrane za obubožane prebivalce favel med olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru ter podobno akcijo na milanskem Expu pred dvema letoma.

  • Diana H.
    Diana H.
  • Nina Š.
    Nina Š.
  • Izabela K.
    Izabela K.
  • Maša P.
    Maša P.
  • Ines M.
    Ines M.
  • Dominik Š.
    Dominik Š.
  • Alenka A.
    Alenka A.
  • Martin G.
    Martin G.
  • Klavdija T.
    Klavdija T.
  • Matevž Z.
    Matevž Z.
  • Maja K.
    Maja K.