Teden nezavržene hrane Postani podpornik

Kuharska delavnica z Janezom Bratovžem

Ponedeljkovo dopoldne je v pop-up kuhinji začinil znan kuharski obraz, ki stoji za priznano slovensko restavracijo, Restavracija JB, prvo v Sloveniji, ki se je znašla na seznamu 100 najboljših restavracij na svetu – Janez Bratovž. Delavnici sta obiskala tudi Maja Keuc ter pobudnik Tedna nezavržene hrane, Luka Jezeršek. 

Video utrinke z delavnice si lahko ogledate na sledeči povezavi: Delavnica z Janezom Bratovžem.

Postani podpornik

Pridružite se nam na Tednu nezavržene hrane, kjer bomo v 8 dneh dokazali, da lahko skupaj občutno zmanjšamo količino zavržene hrane, hrani povrnemo spoštovanje ter pomembno prispevamo k izkoreninjenju lakote. 

Želimo, da Slovenija postane prva država, ki se bo družno soočila s tem izzivom in tako postala zgled vsemu svetu.

Za popoln uspeh potrebujemo podporo, pomoč in energijo vseh – tudi vas.

Skupaj nas je že: 354
Postani podpornik
Massimo Bottura

Massimo Bottura

Našo edinstveno iniciativo podpira tudi Massimo Bottura, eden izmed najboljših kuharjev na svetu in začetnik mednarodnega gibanja za manj zavržene hrane Food for Soul. Gibanje s povezovanjem številnih kuharskih mojstrov, dobaviteljev, organizacij in osveščenih posameznikov stremi k ponovnemu vzpostavljanju izgubljenega spoštovanja do hrane ter si prizadeva za pomoč vsem, ki v svetu obilja ostajajo lačni. Massimo Bottura je odločnost pri reševanju tega vse bolj perečega globalnega izziva dokazal s številnimi medijsko odmevnimi dogodki, med katerimi velja izpostaviti kuhanje iz ostankov hrane za obubožane prebivalce favel med olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru ter podobno akcijo na milanskem Expu pred dvema letoma.

  • Diana H.
    Diana H.
  • Nina Š.
    Nina Š.
  • Izabela K.
    Izabela K.
  • Maša P.
    Maša P.
  • Ines M.
    Ines M.
  • Dominik Š.
    Dominik Š.
  • Alenka A.
    Alenka A.
  • Martin G.
    Martin G.
  • Klavdija T.
    Klavdija T.
  • Matevž Z.
    Matevž Z.
  • Maja K.
    Maja K.